Cd-rom - ordbog på farten

Dansk på cd-rom

Cd-rommen indeholder tre ordbøger:

  • Fremmedordbog
    Den største danske fremmedordbog med 50.000 opslagsord og 68.000 udtryk og vendinger
  • Retskrivningsordbog
    Den største danske retskrivningsordbog med 88.000 opslagsord og mere end 3.500 konstruktionseksempler. Alle opslagsord har oplysninger om ordklasse og bøjning
  • Synonymordbog
    Omfattende synonymordbog med mere end 35.000 opslagsord, ca. 190.000 synonymer, 2.500 antonymer og 3.500 udtryk og vendinger
Man søger i alle tre værker i samme program, og installerer fra én cd-rom. Cd-rommen koster kr. 699,- i vejl. pris, og kan købes hos din boghandler og online i g.dk.

Indholdet opfylder Undervisningsministeriets krav til de ordbøger, der kan anvendes ved folkeskolens afgangsprøver, og retskrivningen er i overensstemmelse med den nyeste udgave af Dansk Sprognævns Retskrivningsordbogen (2001).
 
Programmet virker på på pc og mac. På pc kan cd-rommen bruges på Windows XP, Vista og 7. På mac kan den bruges med OS X, 10.4.11 (Tiger), 10.5 (Leopard) og 10.6 (Snow Leopard).

Du kan få programmet til at slå op, blot du holder musen over et ord i en tekst på din skærm. Dette gælder dog kun på pc.

Sammen med cd-rommen får du et abonnement på Dansk på ordbog.gyldendal.dk. Det gælder et år fra ibrugtagning. Klik her for at aktivere dit abonnement.

Dansk fås også som

Ordbøger på cd-rom

Gyldendal udgiver ordbøger på cd-rom. De kan bruges på både pc og mac. Læs mere om cd-rommerne: