iPhone

iPhone

Gyldendal har udgivet 13 ordbøger til den populære iPhone og iPod touch – fem sprog er dækket med versioner i forskellige størrelser og priser.

Salg og priser
Ordbøger købes i Apples Appstore via iTunes eller direkte på brugerens iPhone eller iPod Touch. Priserne er hhv. 18 kr., 59 kr. og 199 kr. Se oversigt over ordbøger i iTunes.

Omtale
Applikationerne blev straks nominerede til Årets Danske App, da de blev lanceret i slutningen af 2009. Se den flotte omtale på iphoneguide.dk. Desuden er ordbøgerne er omtalt på maczonen.dk, og der er en fin anmeldelse samme sted, seks ud af seks stjerner.

Indhold
Ordbøgerne baserer sig på Gyldendals serie af Røde Ordbøger og er dermed de suverænt største og mest avancerede ordbøger, der findes til iPhone på det danske marked. De største af ordbøgerne rummer hen ved 200.000 ord og ordforbindelser.

På trods af deres størrelse giver ordbøgerne dig lynhurtige opslag, hvor ordet, du leder efter, kommer frem i en liste efterhånden, som du taster bogstaverne. Når ordet, du søger, ses i ordlisten, kan du med det samme se oversættelsen.

Hvis ordet har flere betydninger, eller du vil se flere detaljer om det, kan du selvfølgelig trykke på ordet og få vist alle detaljerne – fx andre mulige oversættelser, ordforbindelser og teksteksempler, bøjningsformer etc.

I den største engelske ordbog findes der tillige mere end 50.000 udtaler af de engelske ord. Ved tryk på højtalerikonet, afspilles ordets udtale. Udtalerne er alle lavet af personer med engelsk som modersmål.

Ordbogsprogrammerne er udviklet af den Odense-baserede softwarevirksomhed LET Software Aps.